Clínica del neurodesenvolupament

La Clínica del Desenvolupament és una unitat centrada en el diagnòstic i tractament de tot tipus de transtorns de la infància i l’adolescència des d’una perspectiva cognitiva-conductual. Aquest servei disposa d’un equip de professionals de la psiquiatria i la psicologia amb una àmplia i llarga experiència.

Avaluació, Diagnòstic i Tractament de Nens i Adolescents amb psicopatologies diverses

Tractament dels trastorns de l’ànim, d’ansietat, alimentaris i del desenvolupament, tics nerviosos, problemes de conducta, dificultats d’atenció, hiperactivitat, problemes d’aprenentatge…
Entrenament en pautes educatives dirigides a pares.
Avaluació i tractament de la personalitat a l’adolescència.
lntervenció en habilitats de relació i comunicació dirigit a nens i adolescents que presenten dificultats en les relacions interpersonals i en la gestió de diverses situacions socials.

Reeducacions psicopedagògiques

Tractaments basats en estratègies cognitives i conductuals que consisteixen en l’entrenament de les capacitats bàsiques per tal d’aconseguir una millora en el procés de desenvolupament i aprenentatge.
Dirigit a alumnes que presenten TDA-H, dificultats d’aprenentatge, trastorns de lecto­escriptura, dislèxies i/o amb poques estratègies i hàbits d’estudi que poden derivar, o han derivat, en fracàs escolar.
Objectius:
· Proporcionar tècniques i hàbits d’estudi.
· Millorar la capacitat d’atenció i concentració.
· Incorporar autoinstruccions i tècniques d’autoavaluació i autocorrecció.
· Millorar l’autonomia i autocontrol.
· Millorar la motivació i l’autoestima.

Mindfulness

El Mindfulness és una tècnica de meditació que promou la consciencia plena posant l’atenció, de forma intencional, a l’experiència tal com es viu en el moment present.
És una practica meditativa idònia per a totes les persones que vulguin millorar el seu estat de consciència i és especialment recomanable per a persones afectades per problemes d’origen psicogènic o bé orgànic: ansietat, estrès, depressió, trastorns alimentaris, hipertensió, cefalees, TDA-H…

Equip professional

Conxita Puig i Rovira
Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, Hospital Clínic (1979). Titulada Especialista en Psiquiatria.
Diplomada en Psicologia Clínica per la Universitat de Barcelona, Hospital Clínic (1990).

Carmen Oliva López
Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona (2001).
Màster en Psicologia Clínica i Medicina Conductual per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003).

Elisabet Martorell Garcia
Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona (2001).
Postgrau en Malaltia Crònica i Trastorns del Comportament lnfantojuvenil, per la Universitat Autònoma de Barcelona (2014)
Postgrau en Trastorns Emocionals i Psicopatologia Legal lnfantojuvenil, per la Universitat Autònoma de Barcelona (2015)