Amb la garantia de l'Institut Guttmann

Guttmann Barcelona Life és una iniciativa que està impulsada i té la garantia de la Fundació Institut Guttmann, titular de l’hospital de neurorehabilitació del mateix nom, inaugurat a Barcelona, al barri de la Sagrera l’any 1965, i que fou el primer hospital d’Espanya dedicat a l’atenció medicorehabilitadora de pacients amb lesió medul·lar que introduí al nostre país les tècniques del Dr. Ludwig Guttmann (Stoke Mandeville - UK) que varen canviar les fins aleshores funestes conseqüències d’aquesta patologia. Actualment, a més de seguir atenent a les persones afectades per una lesió medul·lar, l’Institut Guttmann atén a persones amb dany cerebral adquirit (TCE i ICTUS fonamentalment), així com qualsevol altra patologia d’origen neurològic que dóna lloc a una discapacitat sobrevinguda.

Des de l’any 2000, l’Institut Guttmann està ubicat a Badalona, en un modern edifici de més de 18.000 m2 dissenyat específicament per a la seva funció i que compta amb les millors instal·lacions i equipaments per a l’exercici de la seva especialitat, així com amb les més modernes tecnologies aplicades a l’àmbit de la Neurorehabilitació.

Actualment, atén a prop de 5 mil persones/any afectades per una lesió medul·lar, un dany cerebral adquirit (com ara l’ICTUS, traumatismes cranioencefàlics, tumors, etc.) o una altra discapacitats d’origen neurològic. Aquesta xifra és una de les més altes d’Europa, pel que fa a la concentració de casos, això li permet comptar amb una notable expertesa en l’àmbit de la discapacitat tant pel que fa al coneixement dels seus professionals com en l’ús de les millors tècniques terapèutiques i les tecnologies més avançades en l’àmbit de la neurorehabilitació.

En la seva voluntat de continuar millorant l’atenció i qualitat de vida de les persones amb una discapacitat física, l’Institut Guttmann ha apostat per la creació d’un complex clínic-assistencial únic i innovador en els terrenys de l’antic hospital de Barcelona, a la cantonada de Garcilaso amb Meridiana, al barri de La Sagrera, allà on va començar la seva singladura ara ja fa més de 50 anys.

TOP