Què es Guttmann, Barcelona Life?

Guttmann Barcelona Life és una iniciativa de l’Institut Guttmann dissenyada per a afavorir l’autonomia i qualitat de vida de les persones amb discapacitat que vulguin desenvolupar un projecte de vida independent de manera activa, inclusiva i amb el seu propi estil de vida.

Guttmann Barcelona Life és un equipament social format per un conjunt d’apartaments totalment adaptats i domotitzats que compten amb un ampli ventall de serveis complementaris a mida de cada usuari. A més, la iniciativa disposa d’una cartera complementària de serveis personals i de suport adreçats expressament a la promoció de la vida independent.

Una vida independent d'acord al propi estil de vida

Aquest equipament permet a les persones amb una discapacitat física o amb problemes de mobilitat poder realitzar una vida independent, des de l’exercici de la seva autonomia personal, en un context d’inclusió i participació social, i ajustat al seu propi estil de vida.

A més, Guttmann Barcelona Life és una excel·lent opció per a persones dependents que busquen un entorn segur, confortable i que afavoreixi la seva autonomia personal.

Guttmann Barcelona Life pretén donar una resposta innovadora a una de les necessitats de les persones amb discapacitat: la promoció i el suport a la vida independent. Un objectiu que l’Institut Guttmann vol contribuir a impulsar des de la seva experiència i el seu compromís històric al servei de les persones amb discapacitat d’origen neurològic.

 

Guttmann Barcelona Life està emplaçat en un modern edifici dissenyat específicament per a la seva funció i construït en el que havia estat l’antic Institut Guttmann al barri de La Sagrera, un punt estratègic de la nova Barcelona i amb una excel·lent connexió amb les principals xarxes de transports públics.

A la planta baixa de l’edifici s’ha construït una moderna Neuroclínica des d’on l’Institut Guttmann continuarà oferint els seus serveis de neurorehabilitació especialitzada, intensiva, integral i personalitzada, obrint-se a d’altres patologies neurològiques, a més del dany cerebral adquirit, com les malalties neurodegeneratives, les demències, la salut mental, el desenvolupament i els trastorns d’aprenentatge en el nen...

Un model d'atenció centrada en la persona

L’enfoc Guttmann Barcelona Life es basa en un model d’atenció centrat en la persona, respectant-la, i afavorint la seva autonomia per tal de facilitar-li, si així ho desitja, integrar-se i participar activament en la comunitat. Tant l’actuació dels professionals com els suports tècnics i personals estan dirigits a respectar les decisions dels usuaris vetllant per la seva dignitat i dret a l’autodeterminació; una “manera de fer” caracteritzada pel paradigma del Model d’Atenció Integral Centrada en la Persona.

“L’atenció integral centrada en la persona és la que es dirigeix a la consecució de les millores en tots els àmbits de la qualitat de vida i el benestar de la persona, partint del respecte ple a la seva dignitat i drets, dels seus interessos i preferències, per a la qual cosa cal comptar amb la seva participació efectiva”.

Promoció de la vida independent

Guttmann Barcelona Life té com a objectiu principal facilitar a les persones amb dependència, discapacitat i/o amb mobilitat reduïda un entorn basat en un servei d’apartaments amb suports personalitzats que promoguin i facilitin el desenvolupament d’un model de vida independent i assegurin la capacitat d’elecció, l’autonomia personal i la qualitat de vida en un context ciutadà inclusiu i participatiu.

Objectius de Guttmann Barcelona Life:

 • Proporcionar als seus clients un entorn de qualitat per viure mitjançant uns apartaments totalment adaptats i segur.
 • Afavorir l’autodeterminació, l’autocontrol, l’autonomia personal, la igualtat d’oportunitats i la independència personal.
 • Fomentar la participació social activa dels seus clients.
 • Oferir eines i suport per a una integració social i laboral.
 • Millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional.

En definitiva, Guttmann Barcelona Life vol facilitar a les persones amb discapacitat i problemes de mobilitat un entorn que els permeti el desenvolupament d’un estil de vida propi, independent, segur, adaptat a les seves necessitats, autònom, de qualitat, participatiu i el més satisfactori possible.

Els principis inspiradors del Model de Vida Independent que promou Guttmann Barcelona Life són:

 • Desinstitucionalització
 • Autodeterminació
 • No discriminació
 • Autogestió dels suports
 • Suport entre iguals
 • Participació comunitària

I els pilars en que es basen aquests principis són:

 • Tota vida humana té el mateix valor.
 • Tothom, independentment de la seva diversitat funcional, és capaç de realitzar eleccions.
 • Les persones amb diversitat funcional ho són per la resposta de la societat a la diferència física, intel·lectual i sensorial i, tenen dret a exercir el control de les seves vides.
 • Les persones amb diversitat funcional tenim dret a la plena participació en la societat.

Jenny Morris, 1993

TOP